Козлятина, м'ясо кози тушкою. Вага біля 3 кг.
Існує безліч рецептів приготування козячого м'яса, більшість рецептів для приготування кролятини в духовці підходить і для козячого м'яса. Його можна тушити чи запікати в рукаві у вершках, в домашньому майонезі, або ж натерти оливковою олією зі спеціями. Козине м'ясо добре запікати на грилі. Мясо козла чудово підходить для грилю. Достатньо натерти його сіллю, меленим чорним перцем або сумішшю спецій, можна додати приправу для м'яса і смажити 15-20 хв. Мясо козла готується при середній температурі. Виходить воно м'яким та ароматним. Тушкована та варена козлятина смакують також відмінно.Як замаринувати козлятину та приготувати шашлик з козиного м'яса? Додати сіль, перець, залити томатним соком, і підсмажити через декілька годин. Рецепт простий, а результат відмінний. Не забувайте про червоне сухе вино до м'яса. Козяче м'ясо якнайкраще підходить на шашлик.
Козлятина, м'ясо кози - це дієтичний продукт. М'ясо козеняти без запаху, нежирне і має ряд переваг. Наявність в козлятини вітамінів групи B і вітаміну E підтримують пружність та тонус шкіри. Козяче м'ясо легко і швидко засвоюється організмом і корисно людям з хворобами серця, судин і при атеросклерозі. Також козлятина, м'ясо кози сприятливо впливає на імунітет, підвищуючи захисні функції клітин. На забій ідуть козлики, віком біля 2 тижнів, які не мають племінної цінності. Це саме чисте м'ясо (goat meat), так як тварини не вживали в їжу нічого крім материнського молока. Це надзвичайно смачно. Ціна вказана за тушку вагою біля 3 кг.
Термін придатності: 5 діб
Вакуумне пакування
Умови зберігання: 0-5 ° C
Хімічний склад і калорійність м'яса
У 100 г козлятини в середньому міститься 216 ккал.
компоненти м'яса | Процентний вміст (%) |
вода | до 78 |
білки | 15-20 |
жири | 3, 5-6 |
вуглеводи | 0-1, 5 |
Багатий склад нутрієнтів в козлятини представлений:
- практично всіма вітамінами групи В;
- вітаміном Е;
- вітаміном Н;
- вітаміном РР;
- цинком;
- калієм;
- марганцем;
- магнієм;
- натрієм;
- кальцієм;
- фосфором;
- залізом;
- фтором;
- йодом;
- міддю;
- кобальтом;
- хромом;
- молібденом;
- лізином;
- лейцином;
- валіном;
- изолейцином;
- треонін;
- метионином;
- триптофан;
- фенилаланином.
- Бабині кози